Make your own free website on Tripod.com
    | Isi Buku Lawatan | Baca Buku Pelawat |

SELAMAT MENEMPUH ALAM PERSEKOLAHAN PRA SEKOLAH SK KOLOMBONG 2005! TAHUN INI MERUPAKAN TAHUN PERTAMA PRA SEKOLAH DITUBUHKAN.

TAHNIAH ATAS KEJAYAAN PENGAWAS SEKOLAH MENGADAKAN PROGRAM BELAJAR SAMBIL MELAWAT KE LABUAN!

Eksklusif hari ini..11 Mac, 2004

SK Kolombong akan menjadi Penganjur kepada Pertandingan MTQ Peringkat Bahagian Kota Kinabalu Utara pada 13 Mac ini bersamaan hari Sabtu. Dilemanya ialah pada hari berkenaan adalah hari penamaan calon. Diharapkan agar tiada apa yang mengganggu perjalanan pertandingan ini. Jika ada yang terlibat di hari penamaan calon pun, perlulah lebih bertanggungjawab dengan memberi keutamaan kepada perkara yang lebih utama.

Sekolah dalam bahagian ini adalah sebanyak 33 buah. Namun hanya 17 buah sekolah sahaja yang mengesahkan menghantar peserta dalam pertandingan kali ini. Tahun ini adalah bermulanya bertandingan mengikut Zon Utara dan Selatan. Sebelum ini pertandingan adalah Peringkat Zon kemudian Peringkat Daerah. 


Penyerahan Anak Angkat, calon UPSR 2004 kepada guru-guru


.. kelihatan Pn. DK Rafeah sedang memberi dua orang anak angkat.
Program serahan anak angkat, murid Tahun 6 kepada guru bagi membimbing murid ini ke arah kecemerlangan UPSR 2004.

Klik imej untk nonton video.
Ucapan wakil calon UPSR 2004 - sila klik imej untuk menonton video (Format RealVideo)


Klik imej untuk mainkan video menggunakan platform RealPlayer

..bersama Menteri Pendidikan mengulas isu Voucher Tusyen-
klik imej untuk nonton video

Berita On-Line:


Info - Tragedi Mekah

Penipuan Calon UPSR 2003:
Laporan penuh mengenai siasatan kejadian murid Tahun Lima Sekolah Kebangsaan Pulau Chapa, Kubang Pasu, Kedah dipaksa menduduki Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) bagi pihak murid Tahun Enam akan diketahui pada minggu hadapan.


Berita Teknologi : JIKA anda peminat cerita James Bond, sudah tentu anda masih ingat bot/kereta digunakan ejen 007 (lakonan Pierce Brosnan) dalam filem The World Is Not Enough yang mampu bergerak laju di air dan jalan raya tanpa masalah.
Guru senior buli guru junior:

......seorang guru wanita bujang terpaksa berhenti kerja kerana tidak tahan dibuli secara berterusan oleh guru senior yang telah berkahwin di sekolahnya di Kuala Lumpur.

Guru Kaunseling jadi guru pengganti:

PELBAGAI pihak mencadangkan guru kaunseling turut mengajar sebagai guru pengganti, terutama di sekolah yang menghadapi masalah kekurangan guru, walaupun Kementerian Pendidikan tidak mewajibkan guru berkenaan berbuat demikian.

Pertukaran 'Kabinet 2004 SK Kolombong'


| Arikib Berita 1 | Arkib Berita 2 | Arkib Berita 3 | Arkib Berita 4 |Arkib Berita 5 |Arkib Berita 6 |

Hak Cipta adalah tidak terpelihara. Semua kandungan dalam laman ini boleh diedit semula demi kepentingan iklim pendidikan semasa.